Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Intézményünk

Tornaterem

Sószoba


Az egyre gyakrabban megjelenő betegségek (allergia, felső légúti megbetegedések, krupp, asztma, stb.) prevenciója céljából, szakorvosi javaslatokat figyelembe véve, óvodánkban már az 1990-es években kialakítottuk SÓSZOBÁNKAT.
Óvodánk alapítványának támogatásával 2016. márciusától szeptemberéig 7 m2, eredeti, tanúsítvánnyal rendelkező parajdi sófalat építtettünk be, melynek hatékonyságát ventillációs rendszer fokozza.

A parajdi kősóra jellemző, hogy nátrium-kloridon kívül nagyon sok értékes ásványi anyagot és nyomelemet is tartalmaz. A sórészecskék a légtérbe jutva fejtik ki fertőtlenítő hatásukat, elpusztítják a vírusokat, baktériumokat, gombákat, valamint a szervezet védekező, öngyógyító funkcióit aktivizálják. A sós levegő belégzésével tisztulnak a légutak, így a szervezetből eltűnnek a fertőző gócok.

Óvodánk minden gyermeke részesül ebből a terápiából ősztől-tavaszig hetente 30 perc időtartam erejéig. Egészségügyi okokból, orvosi javaslatra néhány gyermek a napi pihenőidőt is ott tölti. 

Gyermekfoglalkoztató

Mikro csoportos (kis létszámú csoportokban) különböző foglalkozásokat szervezünk ebben a helyiségben.